JORDI BERTRAN
Cartell 

Presentació

Espectacle de marionetes i pallassos on en Jordi Bertran ret homenatge a un dels grans genis del segle XX, Charles Chaplin.

En el 125 Aniversari del seu naixement, el gran marionetista ens presenta aquest espectacle de circ inspirat en la música i l´obra del creador del personatge Xarlot.

Sinopsis

Xarlot, un dels personatges més cèlebres de la primera meitat del segle XX, sortit del món del cinema, ens farà una exhibició amb els seus patins de quatre rodes. Una escena inspirada en una de les seves pel·lícules “Modern times”.

Raquel, la venedora de flors, serà la companya d’escena d’en Xarlot, la musa que habita en els seus somnis. Marioneta inspirada en el personatge de la violetera de la pel·lícula "City Lights" de Charles Chaplin.

Un pallasso i una pallassa funambulistes, arriscaran la seva vida, a ritme de la música d´en Charles Chaplin, dalt la corda fluixa per mostrar el que senten l’un per l’altre.

Una flor groga serà el símbol dipositari del seu gran amor.

Amb aquest personatge en Jordi Bertran treu el nen que duia a dins i recupera el seu pallasso adormit.

Amb objectes ben simples, com una paperina o un toballó aconseguirà comunicarse amb el seu públic i establir una relació divertida, tendra i poètica.

Espectacle dissenyat per ser representat en contacte directe amb el públic, ja sigui a l'aire lliure o en espais interiors amb o sense escenari. La proximitat i la comunicació amb els personatges és tal que fins i tot es poden arribar a tocar.

A partir d'unes marionetes de construcció perfecta, unida a llargs anys de treball en la manipulació i interpretació amb la tècnica dels fils, s'aconsegueixen considerables dosis de poesia capaces de generar en l'espectador sentiments altament emotius.

Cada gest, cada mirada, cada pas d'aquests titelles de fil, están estudiats amb profunda precisió, amb l'objectiu de seduir al públic fent-li creure que la vida que els habita és real i els seus fils pura ficció.

Un treball d'experimentació que ens transporta fins a paisatges gairebé oblidats, habitats pels records onírics dels nostres orígens.

Direcció, Dramatúrgia i Interpretació Jordi Bertran
Escenografia i Utilleria Isabel Martínez
Construcció de marionetes Jordi Bertran
Selecció musical Jordi Bertran
Vestuari Paulette San Martin
Dolors Fernández
Fotografia Jesus Atienza
Jean Charles Mandou
Peter Birk
Producció Companyia Jordi Bertran
2015 Premi del Jurat 9è Festival Internacional de Pallassos de Valsequillo
Gran Canaria